SPORTARTSENPRAKTIJK

Fysische Geneeskunde en Sportgeneeskunde

Beste sportieveling,

Wenst u onder wetenschappelijke begeleiding op een medisch verantwoorde manier te sporten, dan is een sportmedische keuring en een inspanningstest de logische volgende stap. Het maakt niet uit of u een recreatieve sporter of een professionele atleet bent, iedereen kan op zijn/haar niveau nuttige trainingsinfo vergaren om prestaties te optimaliseren.

De testen worden uitgevoerd met hoogwaardig (nieuw) materiaal. De fiets is de Lode Excalibur (wordt aanzien als de gouden standaard) en de loopband is de Lode Valiant sport II, een loopband met een bijzonder groot comfortabel loopoppervlak.

Ergospirometrie (incl bepaling VO2max), (stress)ECG, lactaatmeting behoren tot de mogelijkheden. Er is de mogelijkheid om een Wingate test uit te voeren. Er worden tevens gegevens verzameld van het vetmetabolisme. 

De Lode Excalibur is volledig instelbaar volgens uw afmetingen. Standaard is deze uitgerust met voetbeugels en SPD pedalen, SPD-SL pedalen zijn ook voorzien. Uw eigen pedalen kunnen meestal aangesloten worden, gelieve dit te melden en in de mail verder te specifiëren.  

Indien u een inspanningstest wenst, kan u dat doen via de afspraakmodule (geef dan de gevraagde info) bij inspanningsfysioloog Beau De Maesschalck of via mail jeroen@dokterstappers.be of doktervanongeval@gmail.com en u vermeldt hierbij: 

  • Naam, geboortedatum, telefoonnummer
  • Keuze loopband of fiets (incl type pedalen!)
  • Enkele data (incl. uren) die mogelijk zijn
  • Sportief doel (evt specifieke wensen mbt testing graag ook vermelden, bv 4-8' protocol voor (semi-)professionele atleten)
  • Of u recent een sportmedische keuring hebt ondergaan bij een keuringsarts

 

Tip: Eet voldoende koolhydraten (minstens 2uur voor de test niet meer eten!) en hydrateer voldoende voordien (ook de dag voordien). Doe geen zware fysieke inspanningen/trainingen in de dagen voor de test.

OPM: douchemogelijkheid aanwezig. 

Alvast bedankt en hopelijk tot snel!

De fiets is . Standaard is deze uitgerust met voetbeugels en SPD pedalen. Uw eigen pedalen kunnen meestal aangesloten worden.

De Loopband is de Lode Valiant sport II, een loopband met een bijzonder groot comfortabel loopoppervlak.  

Dokter Stappers Jeroen
Dokter Frederik Van Ongeval

Enkel op afspraak
Breng steeds uw identiteitskaart mee!

Maak afspraak